Minustako lentäjä?


Ähtärin ilmailijat kävivät tustustumassa Airbus 320 simulaattoriin

Ähtärin ilmailijat kävivät tutustumassa Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla Airbus 320 simulaattoriin. Kaikki mukana olleet pääsivät lentämään täyden laskukierroksen Airbussilla Kokkolan ja Helsingin maisemissa. Lisätietoja simulaattorista löydät täältä

Ähtärin ilmailupäivä 2015

Ähtärin ilmailupäivät vietettiin viidennen kerran perinteisesti heinäkuun viimeisenä lauantaina. Sää oli jälleen suosiollinen ja ilmailupäivää vietettiin jälleen auringoisessa kelissä. Ensimmäiset vierailevat koneet saapuivat Ähtäriin aamupäivän aikana ja iltapäivästä kiitotien varteen oli parkkeerattu yli 25 konetta. Yleisöä paikanpäälle saapui noin 500.Päivän aikana David "Dabba" Hjulfors esiintyi kahdesti yhdessä veljensä Elias Hjulforssin kanssa.Päivien anti ei jäänyt pelkästään palaneen kumin hajuun, vaan paikallaolijat pääsivät tutustumaan ilmailuharrastuksiin eri muodoissa. Päivän aikana nähtiin mm. laskuvarjohyppyä, radio-ohjattavia lentokoneita ja maassa pääsi tutustumaan eri konetyyppeihin.Ähtärin ilmailijat kiittää kaikkia kävijöitä sekä vieraileita koneita ja toivottaa hyvää kesän jatkoa kaikille. Ensi vuonna nähdään uudestaan!

Lisää kuvia tapahtumasta löydät täältä: Kuvia 1 ja täältä: Kuvia 2 Lue lisää

Ähtärin ilmailupäivät heinäkuun viimeisenä lauantaina


Lipunmyynti ja kuljetus paikoitusalueelta alkaa kello 11:00. Edestakainen kuljetus 2 €.

(Ajo-ohje lentokentälle)
(Tiedoksi omalla koneella saapuville)

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Ähtärissä lennetään ympäri vuoden.


Tapaninpäivän lentelyä

Tapaninpäivänä vietettiin lennokasta lentopäivää viiden koneen voimin Ähtärissä. Välillä käytiin lämpöisessä kahvittelemassa ja täyttämässä lentopäiväkirjoja. Lentokenttänä toimi Ähtärinjärvi ja Ähtärin Karhukankaan lentokenttä.

Ähtärin ilmailijat toivottaa rauhaisaa joulua ja lennokasta uutta vuotta!

Juhannusvieraita Englannista

Tänä juhannuksena saimme vieraita Englannista. Kolme englantilaista pilottia aloitti juhannusta edeltävänä keskiviikkona lentoreissun, jonka päätepisteenä oli Ruotsin Piteå. Tänä vuonna reittisuunnitelma poikkesi aikasemmasta ja yhdeksi reittipisteeksi oli valittu Ähtärin lentopaikka. Kaverukset olivat liikkeellä kahdella koneella. Toinen koneista oli Ähtärin ilmailijoidenkin käytössä oleva Eurostar EV-97 Evektor ja toinen Piper PA-28-140 Cherokee. Koska Piper vaati kiitotieltä enemmän pituutta, kuin Eurostar olimme jo etukäteen sopineet, että kaverit laskeutuvat ensin Alavudelle. Ajatuksena oli jatkaa matkaa Ähtäriin Eurostareilla ja Piper jäisi Alavudelle yökylään. Vieraat saapuivat Ähtäriin juhannuspäivän iltana ja jatkoivat matkaansa sunnuntaina Vaasan kautta kohti Piteåta ja yötöntä yötä. Vieraat pääsivät tutustumaan vierailunsa aikana suomalaiseen ilmailukulttuuriin, saunaan sekä 14 asteiseen Siekkisjärven veteen.


Lentoreitti Englannista Ähtäriin. Lue lisää

Ähtärin ilmailupäivät heinäkuun viimeisenä lauantaina


Lipunmyynti ja kuljetus paikoitusalueelta alkaa kello 11:00. Edestakainen kuljetus 2 €.

(Ajo-ohje lentokentälle)
(Tiedoksi omalla koneella saapuville)

Ähtärin ilmailijat hankki omistukseensa kolmannen koneen.

Ähtärin ilmailijoiden jäsenillä on nyt käytössään kolme ultrakevyttä lentokonetta. Lauantaina tehdyllä kaupalla OH-U448 liittyy kerhon aikaisempien koneiden U569:n ja U201:n seuraksi. Kerhon lentokalustoon voit tutustua Lentopaikan asukit välilehden kautta.

Julkaise syötteitä